06.08.2025

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Muhammed Al-Sha'ar, ASO 1. OSB’yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Muhammed Al-Sha'ar, ASO 1. OSB’yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında düzenlenen toplantıya ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Bozkurt ve Serdar Tütek, Bölge Müdürü Cüneyt Çalık ile iki ülkeden Bakan Yardımcıları ile bakanlık bürokratları katıldı.

Toplantıda Bakan Kacır, Türkiye’nin sanayi politikaları, OSB modeli ve yatırım ekosistemi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının ardından, heyet ASO 1. OSB’de faaliyet gösteren Türkiye’nin lider makine üreticilerinden Hidromek ve Marini Makine tesislerini gezdi. Firma yöneticileri tarafından yapılan teknik bilgilendirmelerle heyete üretim süreçleri, teknolojik altyapı ve ihracat faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, bu tür uluslararası temasların bölgesel kalkınmaya katkı sağladığını vurgularken, Suriye heyetine her türlü teknik ve stratejik desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Al-Sha'arTürkiye’nin sanayileşme deneyiminden faydalanmak istediklerini vurgulayarak, iki ülke arasında sanayi ve üretim alanlarında daha yakın bir iş birliği geliştirmek istediklerini ifade etti.

Ziyaret, Türk sanayisinin geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne sererken, ASO 1. OSB’nin uluslararası alanda güçlü bir iş birliği ağına sahip olduğunu da ortaya koydu.

SOSYAL MEDYADA BİZİ TAKİP EDİN

Top